Šport > Košarka
289 ogledov

"Marihuana je del kulture lige NBA"

Phil Jackson EPA
Najtrofejnejši trener v najmočnejši ligi na svetu je razkril nekaj zanimivih dejstev o kajenju marihuane med košarkarji in trenerji.

Pred nekaj dnevi je v ZDA veliko prahu dvignil Steve Kerr. Nekdanji soigralec Michaela Jordana v legendarni generaciji Chicago Bulls in sedanji trener Golden State Warriors je priznal, da si je glede bolečin v križu, ki so se pojavile po operaciji, pomagal s kajenjem marihuane.

Kerr, sicer petkratni prvak lige NBA kot igralec (in leta 2015 še kot trener), je prestal dve operaciji križa in se poslužil medicinske rabe zelene rastline.

Sedaj je pobudnik kampanje, da bi NBA igralcem ob močnih bolečinah dovolila kajenje, s tem pa bi nadomestili zdravila kot je Vicodine.

Jackson kadil kot igralec

Po Kerrovem priznanju se je oglasilo še nekaj legendarnih imen, povezanih z ligo NBA. Phil Jackson, večkratni prvak z Bulls in Los Angeles Lakers, sedaj pa generalni direktor New York Knicks, je priznal, da ima tudi sam veliko izkušenj s kajenjem trave.

"Kadil sem med poškodbo ob igranju za Knicks v sezoni 1969/70. Pomagalo mi je, da sem pozabil na bolečino, čeprav o marihuani nikoli nisem razmišljal kot o prvotnem zdravilu za bolečine," je za CBS dejal Jackson.

Treba se bo navaditi

Slednji je dodal še, da je kajenje med igralci v NBA precej razširjeno. Liga sicer ob pozitivnem testu takoj reagira z visoko kaznijo, nekaj tekmami prepovedi in obveznim programom odvajanja, Jacksonu pa se to zdi pretirano.

"Skušali smo ustaviti porabo marihuane v ligi NBA (liga jo je sicer prepovedala šele leta 1983, op. a.), toda mislim, da tega ni mogoče storiti. Ljudje jo vseskozi kadijo in postala je del kulture naše lige. Na to se bomo morali navaditi ali pa najti nov način, da se spoprimemo s tem vptrašanjem," je dodal Jackson. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.