V smrt z eno namesto tremi injekcijami

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriška zvezna država Georgia namerava usmrtiti dvakratnega morilca, in sicer s smrtonosno injekcijo, uporabiti pa nameravajo eno zdravilo namesto treh.
Oglej si celoten članek

Warren Lee Hill je bil obsojen na smrt, ker je leta 1990 do smrti pretepel drugega obsojenca, medtem ko je ta spal. Takrat je že prestajal dosmrtno kazen zaradi umora svojega dekleta, ki ga je ustrelil 11-krat.

Georgia je usmrtitev prejšnji teden preložila, potem ko je napovedala uporabo enega namesto treh zdravil. Predstavniki oblasti sicer niso povedali, kaj je vzrok spremembam. Je pa Hillov odvetnik Brian Kammer opozoril na pretečen rok enega od treh zdravil. Prav tako se je odvetnik pritožil, da obsojenec ni prejel obvestila, kot to zahteva zakonodaja, da bi imela njegova stranka dovolj časa seznaniti se z novim postopkom.

Prejšnji teden je Teksas izvedel prvo usmrtitev z enim zdravilom. Zvezne države Arizona, Idaho, Ohio in Washington so to prav tako že storile, Misuri in Južna Dakota pa sta to napovedali, poroča neprofitni center za informiranje o smrtni kazni. Hillova usmrtitev bo v ZDA 25. letos, so še sporočili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:06 22. Januar 2013.

    kwa težiš. točn veš zakaj se gre.

  • 14:40 25. Julij 2012.

    Kaj so to "zdravila" proti življenju? Zdravila? Resno?!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.