Svet
7 ogledov

V smrt z eno namesto tremi injekcijami

cepljenje, injekcija Žurnal24 main
Ameriška zvezna država Georgia namerava usmrtiti dvakratnega morilca, in sicer s smrtonosno injekcijo, uporabiti pa nameravajo eno zdravilo namesto treh.

Warren Lee Hill je bil obsojen na smrt, ker je leta 1990 do smrti pretepel drugega obsojenca, medtem ko je ta spal. Takrat je že prestajal dosmrtno kazen zaradi umora svojega dekleta, ki ga je ustrelil 11-krat.

Georgia je usmrtitev prejšnji teden preložila, potem ko je napovedala uporabo enega namesto treh zdravil. Predstavniki oblasti sicer niso povedali, kaj je vzrok spremembam. Je pa Hillov odvetnik Brian Kammer opozoril na pretečen rok enega od treh zdravil. Prav tako se je odvetnik pritožil, da obsojenec ni prejel obvestila, kot to zahteva zakonodaja, da bi imela njegova stranka dovolj časa seznaniti se z novim postopkom.

Prejšnji teden je Teksas izvedel prvo usmrtitev z enim zdravilom. Zvezne države Arizona, Idaho, Ohio in Washington so to prav tako že storile, Misuri in Južna Dakota pa sta to napovedali, poroča neprofitni center za informiranje o smrtni kazni. Hillova usmrtitev bo v ZDA 25. letos, so še sporočili.

Komentarjev 2
  • Mio Mondo 13:06 22.januar 2013.

    kwa težiš. točn veš zakaj se gre.

  • raufnk 14:40 25.julij 2012.

    Kaj so to "zdravila" proti življenju? Zdravila? Resno?!