V stanovanju so ga zmleli

Foto: Žurnal24 Sretko Kalinić, ki ga imenujejo tudi Zver, pred sodiščem. (Foto: Pixsell)
Španska policija je odkrila stanovanje v Madridu, v katerem so leta 2006 ubili Milana Jurišića, pripadnika zloglasnega zemunskega klana, ki je med drugim sodeloval v atentatu na Zorana Đinđića.
Oglej si celoten članek

V stanovanju so truplo pripadnika srbskega podzemlja po umoru zmleli, spakirali v vrečke in jih odvrgli v reko. Tako je policiji izpovedal priprti Sretko Kalinić, ki je podal tudi napotke, na podlagi katerih so odkrili prizorišče okrutnega umora.

"Španska policija je locirala stanovanje, v katerem se je skrivala ekipa prebeglih pripadnikov zemunskega klana: Miloš Simović, Milan Jurišić, Sretko Kalinić in Luka Bojović," je za srbski Blic povedal vir blizu preiskave in dodal, da so v stanovanju našli dokaze, ki so jih že predali srbski policiji.

Umor Jurišića je hrvaški policiji junija lani opisal priprti Kalinić. Priprli so ga za tem, ko je nanj streljal njegov pajdaš Miloš Simović. Oba sta bila vpletena v umor Đinđićevega eksekutorja. Izpoved je Kalinić slikovito podkrepil: "Jurišića smo ubili z udarcem kladiva po glavi. Zatem smo ga razkosali, dele njegovega telesa pa zmleli v stroju za mletje mesa." V izpovedi policiji je šel še dlje, in sicer je pojasnil, da se je "stroj za mletje mesa v nekem trenutku zataknil, saj je v njem obstal metek, ki je v telesu umorjenega ostal iz enega izmed spopadov s policijo". Ostanke trupla so zatem odvrgli v reko.

Po okrevanju v Zagrebu je bil Kalinić premeščen v beograjski zapor, kjer prestaja kazen zaradi več zločinov in umorov, med drugim tudi vpletenosti v umor takratnega srbskega premierja Zorana Đinđića.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.