Svet
234 ogledov

V stanovanju so ga zmleli

Sretko Kalinić, ki ga imenujejo tudi Zver, pred sodiščem. (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Španska policija je odkrila stanovanje v Madridu, v katerem so leta 2006 ubili Milana Jurišića, pripadnika zloglasnega zemunskega klana, ki je med drugim sodeloval v atentatu na Zorana Đinđića.

V stanovanju so truplo pripadnika srbskega podzemlja po umoru zmleli, spakirali v vrečke in jih odvrgli v reko. Tako je policiji izpovedal priprti Sretko Kalinić, ki je podal tudi napotke, na podlagi katerih so odkrili prizorišče okrutnega umora.

"Španska policija je locirala stanovanje, v katerem se je skrivala ekipa prebeglih pripadnikov zemunskega klana: Miloš Simović, Milan Jurišić, Sretko Kalinić in Luka Bojović," je za srbski Blic povedal vir blizu preiskave in dodal, da so v stanovanju našli dokaze, ki so jih že predali srbski policiji.

Umor Jurišića je hrvaški policiji junija lani opisal priprti Kalinić. Priprli so ga za tem, ko je nanj streljal njegov pajdaš Miloš Simović. Oba sta bila vpletena v umor Đinđićevega eksekutorja. Izpoved je Kalinić slikovito podkrepil: "Jurišića smo ubili z udarcem kladiva po glavi. Zatem smo ga razkosali, dele njegovega telesa pa zmleli v stroju za mletje mesa." V izpovedi policiji je šel še dlje, in sicer je pojasnil, da se je "stroj za mletje mesa v nekem trenutku zataknil, saj je v njem obstal metek, ki je v telesu umorjenega ostal iz enega izmed spopadov s policijo". Ostanke trupla so zatem odvrgli v reko.

Po okrevanju v Zagrebu je bil Kalinić premeščen v beograjski zapor, kjer prestaja kazen zaradi več zločinov in umorov, med drugim tudi vpletenosti v umor takratnega srbskega premierja Zorana Đinđića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.