V strelskem obračunu v Torontu dva mrtva

Foto: Reuters Streljanje v Torontu Foto: Reuters Streljanje v Torontu Foto: Reuters Streljanje v Torontu Foto: Reuters Streljanje v Torontu
V streljanju v predmestju Toronta sta umrli dve osebi, najmanj 19 je ranjenih. Gre že za drugi strelski obračun v dveh mesecih.
Oglej si celoten članek

Streljanje je izbruhnilo na neki zabavi. Vzrok zanj še ni znan, je pa bilo po besedah policije usodno za mladega moškega in žensko, še 19 oseb pa je bilo ranjenih. Večina zaradi panike, ki je nastala po streljanju.

"To je najhuši tovrstni zločin v Torontu," je dogodek komentiral policijski poveljnik Bill Blair. Potrdil je, da so eno osebo že prijeli, vendar pa naj to ne bi bila edina vpletena.

Strah pred porastom nasilja

Do strelskega obračuna je prišlo le šest tednov po streljanju v nakupovalnem centru, v katerem je umrla ena oseba, šest pa je bilo ranjenih. Župan Toronta Rob Ford je takrat dejal, da gre za osamljeni incident v "najbolj varnem mestu na svetu".

Vendar pa se prebivalci po tokratnem obračunu bojijo, da bo v Torontu, ki je do zdaj veljal za varno mesto z majhno stopnjo kriminala, nasilje naraslo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.