Svet
16 ogledov

V strelskem obračunu v Torontu dva mrtva

Streljanje v Torontu
1/4
Reuters
V streljanju v predmestju Toronta sta umrli dve osebi, najmanj 19 je ranjenih. Gre že za drugi strelski obračun v dveh mesecih.

Streljanje je izbruhnilo na neki zabavi. Vzrok zanj še ni znan, je pa bilo po besedah policije usodno za mladega moškega in žensko, še 19 oseb pa je bilo ranjenih. Večina zaradi panike, ki je nastala po streljanju.

"To je najhuši tovrstni zločin v Torontu," je dogodek komentiral policijski poveljnik Bill Blair. Potrdil je, da so eno osebo že prijeli, vendar pa naj to ne bi bila edina vpletena.

Strah pred porastom nasilja

Do strelskega obračuna je prišlo le šest tednov po streljanju v nakupovalnem centru, v katerem je umrla ena oseba, šest pa je bilo ranjenih. Župan Toronta Rob Ford je takrat dejal, da gre za osamljeni incident v "najbolj varnem mestu na svetu".

Vendar pa se prebivalci po tokratnem obračunu bojijo, da bo v Torontu, ki je do zdaj veljal za varno mesto z majhno stopnjo kriminala, nasilje naraslo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.