V treh hišah 32 trupel

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mehiška mornarica je v mestu Veracruz našla 32 trupel. Boj proti mamilarskim kartelom otežen tudi zaradi policistov, ki sodelujejo z njimi.
Oglej si celoten članek

Vojska je med izvajanjem nadzora v sklopu nove akcije proti mehiškim mamilarskim kartelom v treh hišah našla 32 trupel. V prvi so našli dvajset trupel, v drugi enajst, tretje pa je bilo v zadnji hiši. Trupla so odkrili dva tedna po tem, ko so na avtocesti pripadniki skupine Los Zetas v dveh tovornjakih pustili 35 trupel.

Mehiške oblasti aretirale osem članov skupinhe Zeta, ki naj bi bili povezani z umorom. Osumljenci naj bi razkrili informacije, ki so vodile do odkritja 32 trupel.

Mehika zadnjih pet let intenzivno bije boj proti kartelom, a slednje otežuje tudi dejstvo, da s karteli sodelujejo številni policisti. Na začetku tedna je policija v Veracruzu aretirala 18 policistov, za katere sumijo, da so sodelavci prej omenjene skupine. Policisti, ki sodelujejo z Zetami, naj bi med drugim v zaporu zadrževali ljudi, za katere je skupina zahtevala odkupnino.

Število policistov, ki so v službi kartelov, raste. Med "zadolžitvami", ki jih opravljajo zanje, so obveščanje, prikrivanje dokazov, pridržanje in izdajanje članov nasprotnih skupin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.