Svet
23 ogledov

V treh hišah 32 trupel

Blokada ceste v Mehiki Reuters
Mehiška mornarica je v mestu Veracruz našla 32 trupel. Boj proti mamilarskim kartelom otežen tudi zaradi policistov, ki sodelujejo z njimi.

Vojska je med izvajanjem nadzora v sklopu nove akcije proti mehiškim mamilarskim kartelom v treh hišah našla 32 trupel. V prvi so našli dvajset trupel, v drugi enajst, tretje pa je bilo v zadnji hiši. Trupla so odkrili dva tedna po tem, ko so na avtocesti pripadniki skupine Los Zetas v dveh tovornjakih pustili 35 trupel.

Mehiške oblasti aretirale osem članov skupinhe Zeta, ki naj bi bili povezani z umorom. Osumljenci naj bi razkrili informacije, ki so vodile do odkritja 32 trupel.

Mehika zadnjih pet let intenzivno bije boj proti kartelom, a slednje otežuje tudi dejstvo, da s karteli sodelujejo številni policisti. Na začetku tedna je policija v Veracruzu aretirala 18 policistov, za katere sumijo, da so sodelavci prej omenjene skupine. Policisti, ki sodelujejo z Zetami, naj bi med drugim v zaporu zadrževali ljudi, za katere je skupina zahtevala odkupnino.

Število policistov, ki so v službi kartelov, raste. Med "zadolžitvami", ki jih opravljajo zanje, so obveščanje, prikrivanje dokazov, pridržanje in izdajanje članov nasprotnih skupin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.