V verski šoli Al Kaide otroci v verigah

Foto: Reuters Somalski dečki v verigah v verski šoli Foto: Reuters Somalski dečki v verigah v verski šoli
Učitelji trdijo, da so dečke priklenili z verigami, ker so izostali od pouka, vendar tuji mediji poročajo, da gre za versko šolo pod vodstvom somalijske teroristične skupine Al Šabab.
Oglej si celoten članek

Al Kaida v Somaliji ugrablja otroke in jih pošilja v šolo, kjer jih učijo, kako postati samomorilski napadalci. Po poročanju Daily Maila so julija v šoli v Mogadišu videli dečke, mlajše od desetih let, ki so v verigah sedeli na tleh, po pisanju Reutersa pa naj bi vladne čete vdrle v versko šolo po pomoti, potem ko so prejeli prijavo, da šolo vodijo teroristi. Dečki so bili zvezani z verigami, domnevno za kazen, ker niso prišli k pouku, trdijo učitelji.

Daily Mail še piše, da šolo vodi somalijska teroristična skupina Al Šabab, otroke pa naj bi učili, da bodo šli v nebesa, če se ubijejo v vojaški operaciji. Menda večina staršev niti ne ve, da so njihovi otroci v tej šoli.

Somalijska vlada je v zadnjih mesecih odkrila več terorističnih šol in aretirala okoli 200 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.