Svet
24 ogledov

V verski šoli Al Kaide otroci v verigah

Somalski dečki v verigah v verski šoli
1/2
Reuters
Učitelji trdijo, da so dečke priklenili z verigami, ker so izostali od pouka, vendar tuji mediji poročajo, da gre za versko šolo pod vodstvom somalijske teroristične skupine Al Šabab.

Al Kaida v Somaliji ugrablja otroke in jih pošilja v šolo, kjer jih učijo, kako postati samomorilski napadalci. Po poročanju Daily Maila so julija v šoli v Mogadišu videli dečke, mlajše od desetih let, ki so v verigah sedeli na tleh, po pisanju Reutersa pa naj bi vladne čete vdrle v versko šolo po pomoti, potem ko so prejeli prijavo, da šolo vodijo teroristi. Dečki so bili zvezani z verigami, domnevno za kazen, ker niso prišli k pouku, trdijo učitelji.

Daily Mail še piše, da šolo vodi somalijska teroristična skupina Al Šabab, otroke pa naj bi učili, da bodo šli v nebesa, če se ubijejo v vojaški operaciji. Menda večina staršev niti ne ve, da so njihovi otroci v tej šoli.

Somalijska vlada je v zadnjih mesecih odkrila več terorističnih šol in aretirala okoli 200 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.