V vročini 17-letnik storil to napako, zaradi katere je umrl

Foto: EPA
Foto: EPA
Vročinski val po Evropi zahteval že več žrtev. Umrl je tudi najstnik, ki je delal na polju. Storil je usodno napako.
Oglej si celoten članek

V Franciji je temperatura zraka prvič od začetka meritev v 19. stoletju presegla 45 stopinj Celzija. 45,1 stopinje so namerili v mestu Villevieille v departmaju Gard na jugu države, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

S tem je Francija postala sedma evropska država, kjer temperaturni rekord znaša najmanj 45 stopinj Celzija. To so še Bolgarija, Portugalska, Italija, Španija, Grčija in Severna Makedonija, je na Twitterju zapisal francoski meteorolog Francois Jobard.

Prejšnji rekord, ki so ga danes namerili v mestu Carpentras na jugovzhodu države, je znašal 44,3 stopinje.

Več žrtev

Vročinski val, ki v večjem delu Evrope traja od ponedeljka, je doslej zahteval štiri smrtne žrtve. V četrtek zvečer je v bližini francoskega Rennesa umrl 33-letni krovec, ki je delal na strehi in mu je postalo slabo. Zgrudil se je, a ni padel s strehe. Umrl je v bolnišnici.

Prva smrtna žrtev vročine je bil 72-letni brezdomec v italijanskem Milanu, ki je umrl v četrtek.

Dve smrtni žrtvi je vročinski val zahteval tudi v Španiji, kjer temperature prav tako presegajo 40 stopinj Celzija.

V Andaluziji na jugu države je 17-letni žanjec nenadoma dobil vrtoglavico in se je želel ohladiti v bazenu, a je pri tem dobil krče in se je zgrudil. Nemudoma so ga odpeljali na urgenco, kjer so ga zaman poskušali oživljati. V mestu Valladolid na severu pa se je v četrtek zaradi vročinskega udara zgrudil tudi 93-letnik.

Pozor Vreme: Arso izdal opozorilo

xxx

Nevarnost požarov v naravi

Španija je tako kot pretežni del Evrope priča vročinskemu valu. V 34 od 50 španskih provinc so zaradi vročine razglasili nevarnost požarov v naravi.

V Kataloniji se gasilci borijo z gozdnim požarom, ki je doslej uničil 6500 hektarjev obdelovalne površine.

Opozorila Vreme: Vročinski val, ki nosi smrt

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.