Slovenija
9397 ogledov

Vreme: Arso izdal opozorilo

Sončno vreme
Kakšno vreme nas čaka konec tedna in prihodnji teden?

Vremenoslovci za danes in jutri napovedujejo večinoma sončno vreme in v notranjosti brez hude vročine.

"Danes bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo večinoma šibka burja," pišejo pri Agenciji za okolje. "Drugod bo zjutraj še nekaj oblačnih ostankov, a bo čez dan večinoma sončno. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 30, na Primorskem do 34 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno jasno. "Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 20, najvišje dnevne okoli 28, na Primorskem do 33 stopinj Celzija."

OPOZORILO

Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja.

V nedeljo in ponedeljek bo sončno in spet bolj vroče.

"Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Za hladno fronto, ki je ponoči oplazila naše kraje, doteka od severovzhoda k nam nekoliko hladnejši zrak."

V zahodnem do jugozahodnem višinskem zračnem toku bodo območje Alp občasno dosegale atlantske vremenske fronte. Verjetnost ploh in neviht bo povečana predvsem v torek in sredo in nato tudi ob koncu tedna.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V sredo ohladitev

V torek popoldne bo v notranjosti Slovenije že nekaj neviht, padavine pa se bodo predvidoma nadaljevale tudi v noč na sredo. "V sredo bo nestanovitno, vročina bo v notranjosti popustila," še napovedujejo pri Arsu. "V četrtek in petek kaže na dokaj sončno vreme s temperaturami okoli 30 stopinj, ob koncu tedna pa lahko predvidoma pričakujemo padavine in osvežitev."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 10:44 28.junij 2019.

    Jao jao... se to še en teden ni toplo, pa že spet ohladitve. Včeraj ob 36 stopinjah se je komaj res pokazalo poletje, vključno z dvemi dnevi prej pri 32 stopinjah. In kot da ni dovolj, da je blo še ...prikaži več slab teden nazaj zgolj 22 stopinj, no evo.. pa spet ohladitve. A je to kakšno poletje? Seveda eni pa takoj jok in stok, kako je hudo vroče poletje, kakšno grozno segrevanje in podobne floskule, medtem ko se cela Evropa v dežju utaplja in kuri do konca maja.