V ZDA tudi prek Zagreba

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Croatia Airlines in United Airlines se dogovarjata o vzpostavitvi direktnih letov med Zagrebom in ZDA.
Oglej si celoten članek

Do začetka letošnje turistične sezone bosta Croatia Airlines in Letališče Zagreb z ameriškimi letalskimi družbami obnovila sporazum iz leta 2007 o vzpostavitvi direktnih zračnih povezav med Zagrebom in ZDA, sta na skupni novinarski konferenci včeraj sporočila hrvaški minister za promet Božidar Kalmeta in ameriški veleposlanik v Hrvaški James B. Foley.

Kot sta pojasnila, so ameriške letališke oblasti Hrvaško ponovno uvrstile v kategorijo "1" glede na vprašanje varnosti v zračnem prometu. Sporazum je bil po poročanju hrvaškega Jutarnjega lista do zdaj v mirovanju, ker je Hrvaška po varnosti leta 2007 padla v kategorijo "2". Kategorija "1" omogoča vzpostavljanje direktnih letov med dvema državama.

Tako Kalmeta kot Foley sta prepričana, da bo to povečalo število ameriških turistov na Hrvaškem. Kalmeta je izrazil pričakovanje, da se bodo leti vzpostavili že pred letošnjo turistično sezono, vendar Foley ni tako optimističen.

Po tem sporazumu bodo po navedbah časnika lahko vzpostavili lete s skupnimi oznakami Croatia Airlinesa in United Airlinesa iz Washingtona, San Francisca, Los Angelesa in Chicaga v Zagreb, Split in Dubrovnik, in sicer preko evropskih letališč Amsterdam, Bruselj, Pariz, Zürich, London, München in Frankfurt.

Sporazum zagrebškemu letališču omogoča tudi dogovarjanje z ameriško družbo za čarterske polete North American Airlines.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.