Svet
8 ogledov

V ZDA tudi prek Zagreba

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Croatia Airlines in United Airlines se dogovarjata o vzpostavitvi direktnih letov med Zagrebom in ZDA.

Do začetka letošnje turistične sezone bosta Croatia Airlines in Letališče Zagreb z ameriškimi letalskimi družbami obnovila sporazum iz leta 2007 o vzpostavitvi direktnih zračnih povezav med Zagrebom in ZDA, sta na skupni novinarski konferenci včeraj sporočila hrvaški minister za promet Božidar Kalmeta in ameriški veleposlanik v Hrvaški James B. Foley.

Kot sta pojasnila, so ameriške letališke oblasti Hrvaško ponovno uvrstile v kategorijo "1" glede na vprašanje varnosti v zračnem prometu. Sporazum je bil po poročanju hrvaškega Jutarnjega lista do zdaj v mirovanju, ker je Hrvaška po varnosti leta 2007 padla v kategorijo "2". Kategorija "1" omogoča vzpostavljanje direktnih letov med dvema državama.

Tako Kalmeta kot Foley sta prepričana, da bo to povečalo število ameriških turistov na Hrvaškem. Kalmeta je izrazil pričakovanje, da se bodo leti vzpostavili že pred letošnjo turistično sezono, vendar Foley ni tako optimističen.

Po tem sporazumu bodo po navedbah časnika lahko vzpostavili lete s skupnimi oznakami Croatia Airlinesa in United Airlinesa iz Washingtona, San Francisca, Los Angelesa in Chicaga v Zagreb, Split in Dubrovnik, in sicer preko evropskih letališč Amsterdam, Bruselj, Pariz, Zürich, London, München in Frankfurt.

Sporazum zagrebškemu letališču omogoča tudi dogovarjanje z ameriško družbo za čarterske polete North American Airlines.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.