V železniški nesreči v ZDA sedem mrtvih

Foto: EPA
Foto: EPA
Potniški vlak, ki je včeraj iztiril v Philadelphii je vozil enkrat hitreje od največje dovoljene hitrosti, so potrdili preiskovalci. Strojevodja v šoku.
Oglej si celoten članek

Z Nacionalnega odbora za varnost v transportu (NTSB) so spročili, da je vlak nacionalne železnice Amtrak  pridrvel v nevaren ovinek v zapuščenem industrijskem predelu Philadelphie s hitrostjo 170 kilometrov na uro.Podatki iz črne skrinjice so pokazali, da je vlakovodja skušal zavirati, vendar prepozno. Hitrost je zmanjšal na 164 kilometrov na uro na odseku, na katerem je dovoljena hitrost le 80 kilometrov na uro. Vlak je odletel s tirnic, z njim pa vseh sedem vagonov, v katerih je bilo 238 potnikov, ki jih je pometalo po vagonih. Strojevodja se je zavil v molk,  preiskovalci pa mu nameravajo dati nekaj časa, da si opomore od šoka.

Umrlo je najmanj sedem ljudi, deset je  še vedno v kritičnem stanju po bolnišnicah, skupaj pa se je poškodovalo več kot 200 ljudi.

Med mestoma New York in Philadelphia so ustavili ves železniški promet in tako bo vse do konca tedna. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.