Svet
14 ogledov

V železniški nesreči v ZDA sedem mrtvih

Železniška nesreča v New Yorku EPA
Potniški vlak, ki je včeraj iztiril v Philadelphii je vozil enkrat hitreje od največje dovoljene hitrosti, so potrdili preiskovalci. Strojevodja v šoku.

Z Nacionalnega odbora za varnost v transportu (NTSB) so spročili, da je vlak nacionalne železnice Amtrak  pridrvel v nevaren ovinek v zapuščenem industrijskem predelu Philadelphie s hitrostjo 170 kilometrov na uro.Podatki iz črne skrinjice so pokazali, da je vlakovodja skušal zavirati, vendar prepozno. Hitrost je zmanjšal na 164 kilometrov na uro na odseku, na katerem je dovoljena hitrost le 80 kilometrov na uro. Vlak je odletel s tirnic, z njim pa vseh sedem vagonov, v katerih je bilo 238 potnikov, ki jih je pometalo po vagonih. Strojevodja se je zavil v molk,  preiskovalci pa mu nameravajo dati nekaj časa, da si opomore od šoka.

Umrlo je najmanj sedem ljudi, deset je  še vedno v kritičnem stanju po bolnišnicah, skupaj pa se je poškodovalo več kot 200 ljudi.

Med mestoma New York in Philadelphia so ustavili ves železniški promet in tako bo vse do konca tedna. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.