V ZOO rojena mladička mačjega pande

Foto: Nordens Ark rdeča panda mladiček
V švedskem živalskem vrtu so se razveselili rojstva dveh rdečih ali mačjih pand. Ker pa ju veterinar še ni pregledal, ne vejo, katerega spola sta.
Oglej si celoten članek

"Imamo dve majhni rdeči pandi, ki sta naravnost čudoviti," je ponosna zoologinja iz živalskega vrta Nordens Ark Ewa Wikberg. "Vendar veterinar še ni prišel, zato ne vemo, ali sta fantka ali punčki," dodaja za švedski portal The Local.

Pandici sta trenutno še slepi, vendar naj bi kmalu odprli oči, sta pa že osvojili srca vseh. "Še nobena žival v tem živalskem vrtu ni bila deležna tolikšne pozornosti kot onidve," pravijo v živalskem vrtu. Njuno rojstvo pa je pomembno tudi zato, ker rdeče pande izginjajo, zato jih v živalskih vrtovih namenoma vzgajajo, da jih potem spustijo v divjino v Indiji. Tudi švedska mladička bosta, ko odrasteta, odšla v divjino.

A trenutno se jima še ne mudi v svet in tudi v živalskem vrtu ju še niso predstavili javnosti, ampak se skrivata pri mamici. "Največ je odvisno od matere, kako zaščitniška je. Vendar imata pomembno vlogo tudi mladička. Če bosta radovedna in si bosta želela raziskovati svet, ju bo javnost videla nekje sredi avgusta," pojasnjujejo v živalskem vrtu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.