Svet
331 ogledov

V ZOO rojena mladička mačjega pande

rdeča panda mladiček
1/2
Nordens Ark
V švedskem živalskem vrtu so se razveselili rojstva dveh rdečih ali mačjih pand. Ker pa ju veterinar še ni pregledal, ne vejo, katerega spola sta.

"Imamo dve majhni rdeči pandi, ki sta naravnost čudoviti," je ponosna zoologinja iz živalskega vrta Nordens Ark Ewa Wikberg. "Vendar veterinar še ni prišel, zato ne vemo, ali sta fantka ali punčki," dodaja za švedski portal The Local.

Pandici sta trenutno še slepi, vendar naj bi kmalu odprli oči, sta pa že osvojili srca vseh. "Še nobena žival v tem živalskem vrtu ni bila deležna tolikšne pozornosti kot onidve," pravijo v živalskem vrtu. Njuno rojstvo pa je pomembno tudi zato, ker rdeče pande izginjajo, zato jih v živalskih vrtovih namenoma vzgajajo, da jih potem spustijo v divjino v Indiji. Tudi švedska mladička bosta, ko odrasteta, odšla v divjino.

A trenutno se jima še ne mudi v svet in tudi v živalskem vrtu ju še niso predstavili javnosti, ampak se skrivata pri mamici. "Največ je odvisno od matere, kako zaščitniška je. Vendar imata pomembno vlogo tudi mladička. Če bosta radovedna in si bosta želela raziskovati svet, ju bo javnost videla nekje sredi avgusta," pojasnjujejo v živalskem vrtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.