Vandalizem v Madridu

Foto: Žurnal24 Razdejanje po nemirnih protestih
Shod neonacistov proti priseljencem je povzročil spopade med neonacisti in njihovimi nasprotniki. Teden dni pred parlamentarnimi volitvami je v Madridu spet gorelo.
Oglej si celoten članek

Pobudniki petkovih spopadov v Madridu tokrat niso bili neonacisti, ampak njihovi nasprotniki, ki političnega izzivanja fašistov niso nameravali požreti tako zlahka.

Ko so privrženci fašizma korakali po ulicah Madrida in protestirali proti priseljencem, je stotini nasprotnikov neonacistov prekipelo. Policisti so poskušali držati obe skupini narazen, vendar spopadov niso uspeli preprečiti. Počilo je v madridski četrti Lavapies; protesti pa so se osredinili na trgu Tirso Molina, kjer so pristaši Francisca Franca vzklikali fašistične parole v čast mrtvemu diktatorju.

Španski časopis El Pais poroča, da so protestniki tako svoje nasprotnike kot policiste obmetavali s kamni in zidaki, zažgali nekaj zabojnikov, razbili šipe več bank in pisarn ter se spravili tudi na avtomobile, pri čemer so zažgali le staro opel corso 38-letnega maroškega priseljenca.

Policisti so na napade odgovorili z gumijevkami in solzivcem ter priprli sedem protestnikov; med njimi sta dva stara 14 in 17 let. Mladoletnika so spustili na prostost, medtem ko bo drugih pet šlo pred sodnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.