Varčevanje z okusom

Foto: Žurnal24 Govora o tem, da bi ustekleničeno vodo zamenjali z vodo iz pipe, ni bilo. (Foto:
Hrvaška premierka najavlja nove varčevalne ukrepe v državni administraciji. Med drugim ne bo več svinčnikov z radirko in vode z okusom sadja.
Oglej si celoten članek

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je danes znova presenetila z najavo novih varčevalnih ukrepov, ki med drugim predvidevajo, da bo državni aparat lahko odslej pil le navadno vodo in ne več tudi vode z raznimi sadnimi okusi.

"Obveščena sem bila, da so bile zahteve za naročilo vode z okusom marelice, borovnice in podobno. Odločno sem rekla 'Ne'! Voda je voda, in če želijo druge okuse, naj jih plačajo sami. Tega ne bo več," je po poročanju hrvaških medijev danes dejala Kosorjeva. Pri vsaki steklenici vode, ki ne bo aromatizirana, bodo prihranili okoli 50 lip.

Kosorjeva sicer načrtuje, da bo v državni administraciji največ privarčevala pri stroških za telefone, kjer napoveduje prihranek 68 milijonov kun, 38 na mobilni in 30 na fiksni. Varčevali bodo tudi pri pisarniškem materialu, kjer med drugim ne bodo več nabavljali svinčnikov z radirko, ampak le navadne, pri čiščenju, poštnih storitvah in namestitvah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.