Svet
8 ogledov

Varčevanje z okusom

Govora o tem, da bi ustekleničeno vodo zamenjali z vodo iz pipe, ni bilo. (Foto: Žurnal24 main
Hrvaška premierka najavlja nove varčevalne ukrepe v državni administraciji. Med drugim ne bo več svinčnikov z radirko in vode z okusom sadja.

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je danes znova presenetila z najavo novih varčevalnih ukrepov, ki med drugim predvidevajo, da bo državni aparat lahko odslej pil le navadno vodo in ne več tudi vode z raznimi sadnimi okusi.

"Obveščena sem bila, da so bile zahteve za naročilo vode z okusom marelice, borovnice in podobno. Odločno sem rekla 'Ne'! Voda je voda, in če želijo druge okuse, naj jih plačajo sami. Tega ne bo več," je po poročanju hrvaških medijev danes dejala Kosorjeva. Pri vsaki steklenici vode, ki ne bo aromatizirana, bodo prihranili okoli 50 lip.

Kosorjeva sicer načrtuje, da bo v državni administraciji največ privarčevala pri stroških za telefone, kjer napoveduje prihranek 68 milijonov kun, 38 na mobilni in 30 na fiksni. Varčevali bodo tudi pri pisarniškem materialu, kjer med drugim ne bodo več nabavljali svinčnikov z radirko, ampak le navadne, pri čiščenju, poštnih storitvah in namestitvah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.