Varovanje ameriškega veleposlaništva v Ljubljani

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Policija je na podlagi spremljanja varnostnih razmer, povezanih z ameriškimi diplomatskimi predstavništvi v arabskem svetu, že poostrila operativno in zunanje fizično varovanje ameriškega diplomatskega predstavništva v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Po doslej zbranih podatkih stopnja ogroženosti diplomatskega predstavništva še vedno "potencialna oziroma nizka". Policija v sklopu izvajanja ukrepov varovanja tesno sodeluje tudi z diplomatskimi predstavniki ameriškega veleposlaništva, so pojasnili na Generalni policijski upravi (GPU).

Številna ameriška veleposlaništva, zlasti v muslimanskih državah, so bila v zadnjih dneh tarča napadov zaradi filma, objavljenega na spletu, ki je žaljiv do islamskega preroka Mohameda. V ameriškem konzulatu v Bengaziju v Libiji je bil v torek ubit veleposlanik.

Muslimane je razburil amaterski film "Nedolžnost muslimanov", katerega producent je egiptovski kopt, ki živi v Los Angelesu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:27 14. September 2012.

    Dokler ne bodo prišle na plano vse svinjarije in igrice, ki jih igrajo američani v Sloveniji, naj se ne boji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.