Svet
22 ogledov

Varovanje ameriškega veleposlaništva v Ljubljani

 Vinko Gorenak in veleposlanik ZDA Joseph Mussomeli Saša Despot
Policija je na podlagi spremljanja varnostnih razmer, povezanih z ameriškimi diplomatskimi predstavništvi v arabskem svetu, že poostrila operativno in zunanje fizično varovanje ameriškega diplomatskega predstavništva v Ljubljani.

Po doslej zbranih podatkih stopnja ogroženosti diplomatskega predstavništva še vedno "potencialna oziroma nizka". Policija v sklopu izvajanja ukrepov varovanja tesno sodeluje tudi z diplomatskimi predstavniki ameriškega veleposlaništva, so pojasnili na Generalni policijski upravi (GPU).

Številna ameriška veleposlaništva, zlasti v muslimanskih državah, so bila v zadnjih dneh tarča napadov zaradi filma, objavljenega na spletu, ki je žaljiv do islamskega preroka Mohameda. V ameriškem konzulatu v Bengaziju v Libiji je bil v torek ubit veleposlanik.

Muslimane je razburil amaterski film "Nedolžnost muslimanov", katerega producent je egiptovski kopt, ki živi v Los Angelesu.

Komentarjev 1
  • URIAH HEEP 21:27 14.september 2012.

    Dokler ne bodo prišle na plano vse svinjarije in igrice, ki jih igrajo američani v Sloveniji, naj se ne boji za svojo varnost.To, da jih muslimani napadajo dol po bližnjem vzhodu, pa si zaslužijo!Kaj pa se vmešavajo v ...prikaži večv njihove notranje afere, naj nehajo krasti nihovo nafto...Sploh pa "američani" oz illuminati iz ozadja zanalašč izzivajo musliče, da bo prišlo do tretje sv. vojne in s tem uničenja svetovnih velesil. Nato pa NWO...Proti NWO in vsem tem pijavkami, ki nam lažejo in nas zavajajo na vsakem koraku.Porušimo nevidne rešetke in lažno iluzijo sveta, ki so nam ga potegnili čez oči, da ne vidimo resnične slike...