Varufakis udriha po Ciprasu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V Grčiji potekajo predčasne parlamentarne volitve. Varufakis udriha po svojem nekdanjem šefu in prijatelju Ciprasu.
Oglej si celoten članek

Veljala sta za prijatelja, ki sta se kar sedem mesecev skupaj borila proti Evropi. Sedaj sta nasprotnika, kar nekdanji finančni minister Grčije Janis Varufakis ne skriva, saj ob vsaki priložnosti udriha po Aleksisu Ciprasu, ki mu zameri, da ni upošteval grškega “ne” na referendumu in se pogodil s Trojko.

Varoufakis je tako včeraj tvitnil fotografijo, na kateri sta nemški finančni minister Wolfgang Schäuble (73) in šef evroskupine Jeroen Dijsselbloem (49), ki se prešerno smejita.

“Simbol nedelje. Takratni datum 13. julij (dan, ko se je Grčija z EU pogodila o tretjem paketu pomoči, op. avt.),” je zapisal ob posnetku.

Le nekaj ur, preden so volišča odprla vrata, pa je Varoufakis svoje sledilce na Twitterju pozval, naj volijo komunistično stranko KKE ali kakšno drugo manjšo stranko. Sam bo volil novo stranko Laiki Enotita, saj poudarjajo grško suverenost, je še razložil.

Zadnje javnomnenjske raziskave kažejo sicer kažejo na tesen obračun med doslej vladajočo levo Sirizo in konservativno Novo demokracijo. Na tretje mesto pa naj bi se uvrstila skrajno desna Zlata zora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.