Svet
25 ogledov

Varufakis udriha po Ciprasu

varoufakis, cipras Profimedias
V Grčiji potekajo predčasne parlamentarne volitve. Varufakis udriha po svojem nekdanjem šefu in prijatelju Ciprasu.

Veljala sta za prijatelja, ki sta se kar sedem mesecev skupaj borila proti Evropi. Sedaj sta nasprotnika, kar nekdanji finančni minister Grčije Janis Varufakis ne skriva, saj ob vsaki priložnosti udriha po Aleksisu Ciprasu, ki mu zameri, da ni upošteval grškega “ne” na referendumu in se pogodil s Trojko.

Varoufakis je tako včeraj tvitnil fotografijo, na kateri sta nemški finančni minister Wolfgang Schäuble (73) in šef evroskupine Jeroen Dijsselbloem (49), ki se prešerno smejita.

“Simbol nedelje. Takratni datum 13. julij (dan, ko se je Grčija z EU pogodila o tretjem paketu pomoči, op. avt.),” je zapisal ob posnetku.

Le nekaj ur, preden so volišča odprla vrata, pa je Varoufakis svoje sledilce na Twitterju pozval, naj volijo komunistično stranko KKE ali kakšno drugo manjšo stranko. Sam bo volil novo stranko Laiki Enotita, saj poudarjajo grško suverenost, je še razložil.

Zadnje javnomnenjske raziskave kažejo sicer kažejo na tesen obračun med doslej vladajočo levo Sirizo in konservativno Novo demokracijo. Na tretje mesto pa naj bi se uvrstila skrajno desna Zlata zora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.