Vaš profesor bo lahko sam Berlusconi

Foto: EPA
Foto: EPA
Če se boste vpisali na kmalu ustanovljeno Univerzo svobode, se zna zgoditi, da bo vaš profesor sam Silvio Berlusconi. Nekdanji italijanski premier se bo namreč podal tudi v profesorske vode.
Oglej si celoten članek

Po koncu premierske kariere se želi nekdanji italijanski predsednik vlade Silvio Berlusconi lotiti novih izzivov. 75-letni medijski mogotec namerava ustanoviti Univerzo svobode.

Njen sedež bo v njegovi pred kratkim kupljeni vili blizu Milana, nekdanji premier pa naj bi na univerzi poučeval tudi sam.

Na univerzi naj bi predavale tudi pomembne osebnosti mednarodne politike zadnjih 20 let. Mladim z vsega sveta, ki se vidijo v politiki, bodo predavali o vladanju in svobodi.

Ne bo kandidiral za predsednika

Nekdanji italijanski premier načrtuje tudi ustanovitev dobrodelnega sklada za gradnjo pediatričnih klinik po svetu. Več pozornosti pa bo namenil tudi svojemu nogometnemu klubu AC Milan.

Berluconi, ki od novembra lani ni več predsednik italijanske vlade, pa je tudi zanikal govorice o tem, da bo kandidiral za predsednika Italije. Prav tako ne bo kot desnosredinski kandidat sodeloval na parlamentarnih volitvah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.