Svet
9 ogledov

Vaš profesor bo lahko sam Berlusconi

Silvio Berlusconi EPA
Če se boste vpisali na kmalu ustanovljeno Univerzo svobode, se zna zgoditi, da bo vaš profesor sam Silvio Berlusconi. Nekdanji italijanski premier se bo namreč podal tudi v profesorske vode.

Po koncu premierske kariere se želi nekdanji italijanski predsednik vlade Silvio Berlusconi lotiti novih izzivov. 75-letni medijski mogotec namerava ustanoviti Univerzo svobode.

Njen sedež bo v njegovi pred kratkim kupljeni vili blizu Milana, nekdanji premier pa naj bi na univerzi poučeval tudi sam.

Na univerzi naj bi predavale tudi pomembne osebnosti mednarodne politike zadnjih 20 let. Mladim z vsega sveta, ki se vidijo v politiki, bodo predavali o vladanju in svobodi.

Ne bo kandidiral za predsednika

Nekdanji italijanski premier načrtuje tudi ustanovitev dobrodelnega sklada za gradnjo pediatričnih klinik po svetu. Več pozornosti pa bo namenil tudi svojemu nogometnemu klubu AC Milan.

Berluconi, ki od novembra lani ni več predsednik italijanske vlade, pa je tudi zanikal govorice o tem, da bo kandidiral za predsednika Italije. Prav tako ne bo kot desnosredinski kandidat sodeloval na parlamentarnih volitvah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.