Vatikan noče francoskega veleposlanika, ker je gej

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski veleposlanik Laurent Stefanini naj bi se s papežem srečal že v soboto, papež pa naj bi mu sporočil, da ga Vatikan ne bo potrdil kot veleposlanika.
Oglej si celoten članek

Francija je že januarja izbrala novega veleposlanika v Vatikanu, 55-letnega diplomata Laurenta Stefaninija. A vse od takrat Pariz čaka na potrditev veleposlanika, ki svoje funkcije ne more nastopiti brez pisma odobravanja. 

Tuji mediji poročajo, da je razlog za dolgo čakanja Vatikana - ponavadi se novi veleposlaniki potrjujejo v roku štirih do šestih tednov - istospolna usmerjenost Steninija. Stefanini, ki je katolik in o svoji spolni usmerjenosti govori oprto, pa je bil že med leti 2001in 2005 namestnik francoskega veleposlanika v Vatikanu.

Hollande: "Stefanini edini kandidat"

Papež Frančišek se je sicer julija leta 2013 javno zavzel bolj tolerantno stališče glede istospolno usmerjenih in izjavil, da on o njih ne sodi in naj ne bi bili marginalizirani. A zdaj naj bi se papež diskretno srečal s francoskim veleposlanikom in mu po informacijah Le Canars Enchaine povedal, da ga Vatikan ne bo potrdil.

Francois Hollande je pretekli teden še vztrajal pri svojem kandidatu za veleposlanika: "Stefanini je edini kandidat in pričakujemo, da ga bodo v Vatikanu kmalu potrdili."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:40 23. April 2015.

    Če bi bil registriran pedo bi ga ziher sprejel. To ni več moralno sporno za starčka...

  • Žalostno je tud to da še zmer obstajajo ljudje k ne spoštujejo homoseksualcev pa čeprav nikomur nočejo nič hudga. Pač …

  • mph
    17:17 22. April 2015.

    Morda pa nočejo porušit ravnovesja, zdaj jih je verjetno 50% gejev med duhovniki v Vatikanu, pa bi bil potem 1 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.