Svet
36 ogledov

Vatikan noče francoskega veleposlanika, ker je gej

Papež Frančišek EPA
Francoski veleposlanik Laurent Stefanini naj bi se s papežem srečal že v soboto, papež pa naj bi mu sporočil, da ga Vatikan ne bo potrdil kot veleposlanika.

Francija je že januarja izbrala novega veleposlanika v Vatikanu, 55-letnega diplomata Laurenta Stefaninija. A vse od takrat Pariz čaka na potrditev veleposlanika, ki svoje funkcije ne more nastopiti brez pisma odobravanja. 

Tuji mediji poročajo, da je razlog za dolgo čakanja Vatikana - ponavadi se novi veleposlaniki potrjujejo v roku štirih do šestih tednov - istospolna usmerjenost Steninija. Stefanini, ki je katolik in o svoji spolni usmerjenosti govori oprto, pa je bil že med leti 2001in 2005 namestnik francoskega veleposlanika v Vatikanu.

Hollande: "Stefanini edini kandidat"

Papež Frančišek se je sicer julija leta 2013 javno zavzel bolj tolerantno stališče glede istospolno usmerjenih in izjavil, da on o njih ne sodi in naj ne bi bili marginalizirani. A zdaj naj bi se papež diskretno srečal s francoskim veleposlanikom in mu po informacijah Le Canars Enchaine povedal, da ga Vatikan ne bo potrdil.

Francois Hollande je pretekli teden še vztrajal pri svojem kandidatu za veleposlanika: "Stefanini je edini kandidat in pričakujemo, da ga bodo v Vatikanu kmalu potrdili."

Komentarjev 5
  • Filipka 11:40 23.april 2015.

    Če bi bil registriran pedo bi ga ziher sprejel. To ni več moralno sporno za starčka...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:41 22.april 2015.

    Žalostno je tud to da še zmer obstajajo ljudje k ne spoštujejo homoseksualcev pa čeprav nikomur nočejo nič hudga. Pač vsak naj ljubi tistga k njemu paše ne pa da se zaničuje tiste k so mal drugačni od večine.

  • mph 17:17 22.april 2015.

    Morda pa nočejo porušit ravnovesja, zdaj jih je verjetno 50% gejev med duhovniki v Vatikanu, pa bi bil potem 1 preveč. :-)