Vatikan preiskuje "sprijeno sekto"

Foto: Žurnal24 Vatikan je razkril, da nekateri člani sekte še vedno širijo nauk, ki ga je Cerke
Vatikan svoje duhovnike opozarja na "sprijeno" delovanje sekte Opus Angelorum, ki kljub dogovoru z Vatikanom še vedno širi svoj nauk.
Oglej si celoten članek

Sekto Opus Angelorum je ustanovila Avstrijka Gabriele Bitterlich, ki je umrla leta 1978. Trdila je, da je spoznala angele in demone, ki naj bi se po njenem borili za nadzor nad ljudmi. Vatikan je postal pozoren na sekto šele po smrti Bitterlichove, ki je trdila, da se lahko pogovarja z nadangelom, v njenih zapiskih pa naj bi našli na stotine imen, za katere je Avstrijka trdila, da pripadajo angelom in demonom.

Sekta, ki deluje predvsem na območju Avstrije, Nemčije, Brazilije in Indije, zatrjuje, da so ženske, ki so doživele splav, obsedene z demoni. Delovanje sekte, v katero so vključeni tudi številni katoliški duhovniki in redovnice, je vzbudilo pozornost Vatikana, ki je odredil preiskavo, čeprav je leta 1992 med Vatikanom in sekto prišlo do dogovora, da bodo slednjo tudi uradno priznali, če bodo sledili doktrini Cerkve.

"Dogovor je bil, da člani Opusa Angeloruma ne uporabljajo imen angelov, ki jih je v svojih zapiskih uporabljala Bitterlichova, in ne širijo njenega nauka in teorij," je povedal kardinal William Levada, ki je dodal, da je Vatikan odredil, da mora sekta slediti le zakonom in naukom Cerkve. Več članov sekte, vključno z nekaterimi duhovniki, dogovora ni upoštevalo. Vatikan je razkril, da sekta zelo diskretno širi nauke in teorije Bitterlichove, zaradi česar so odredili preiskavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.