Svet
23 ogledov

Vatikan preiskuje "sprijeno sekto"

Vatikan je razkril, da nekateri člani sekte še vedno širijo nauk, ki ga je Cerke Žurnal24 main
Vatikan svoje duhovnike opozarja na "sprijeno" delovanje sekte Opus Angelorum, ki kljub dogovoru z Vatikanom še vedno širi svoj nauk.

Sekto Opus Angelorum je ustanovila Avstrijka Gabriele Bitterlich, ki je umrla leta 1978. Trdila je, da je spoznala angele in demone, ki naj bi se po njenem borili za nadzor nad ljudmi. Vatikan je postal pozoren na sekto šele po smrti Bitterlichove, ki je trdila, da se lahko pogovarja z nadangelom, v njenih zapiskih pa naj bi našli na stotine imen, za katere je Avstrijka trdila, da pripadajo angelom in demonom.

Sekta, ki deluje predvsem na območju Avstrije, Nemčije, Brazilije in Indije, zatrjuje, da so ženske, ki so doživele splav, obsedene z demoni. Delovanje sekte, v katero so vključeni tudi številni katoliški duhovniki in redovnice, je vzbudilo pozornost Vatikana, ki je odredil preiskavo, čeprav je leta 1992 med Vatikanom in sekto prišlo do dogovora, da bodo slednjo tudi uradno priznali, če bodo sledili doktrini Cerkve.

"Dogovor je bil, da člani Opusa Angeloruma ne uporabljajo imen angelov, ki jih je v svojih zapiskih uporabljala Bitterlichova, in ne širijo njenega nauka in teorij," je povedal kardinal William Levada, ki je dodal, da je Vatikan odredil, da mora sekta slediti le zakonom in naukom Cerkve. Več članov sekte, vključno z nekaterimi duhovniki, dogovora ni upoštevalo. Vatikan je razkril, da sekta zelo diskretno širi nauke in teorije Bitterlichove, zaradi česar so odredili preiskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.