Včeraj v Iraku umrlo več kot 70 ljudi

Foto: EPA
Foto: EPA
Sobotno nasilje je v Iraku terjalo najmanj 73 življenj. Najbolj krvav je bil napad na šiitske romarje na severu Bagdada, v katerem je bilo zvečer ubitih okoli 50 ljudi, še 75 jih je bilo ranjenih.
Oglej si celoten članek

V mestu Mosul na severu Iraka sta bila pred tem ubita tudi dva iraška novinarja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Kot ob tem dodaja AFP, je nasilje v Iraku v zadnjem času močno poraslo in je doseglo najvišjo raven po letu 2008. Krepijo se strahovi, da bo država znova zapadla v krvavo sektaško nasilje med suniti in šiiti, kakršno je divjalo v letih 2006 in 2007.

Kriv samomorilski napadalec

Napad na šiitske romarje, ki so sicer pogosto tarča nasilja v Iraku, je odjeknil v soboto popoldne v bagdadski soseski Adamija. Ni povsem jasno, ali se je najprej razstrelil samomorilski napadalec, nato pa je še eksplodirala bomba, ali pa je smrt kakih 50 romarjev zakrivil le samomorilski napad.

Pred tem so napadalci v Mosulu ustrelili dopisnika in snemalca iraške televizije Šarkija. Ubita sta poročala o varnostnih silah in uradnikih v tem mestu, zaradi njunega dela pa so jima oboroženi skrajneži, ki nasprotujejo iraški vladi, grozili s smrtjo, so pojasnili na omenjeni televiziji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.