Več eksplozij v plinarni

Foto: EPA ekplozija plinarna Foto: Reuters ekplozija plinarna Foto: Reuters ekplozija plinarna
Na Floridi je malo pred 23. uro po lokalnem času v neki plinarni odjeknilo več eksplozij. O smrtnih žrtvah ne poročajo.
Oglej si celoten članek

Gasilci se v mestu Tavares borijo z ognjem, ki je po več eksplozijah izbruhnil v plinarni. Oblasti so se bale, da je v ognjenih zubljih umrlo 15 delavcev, ki so jih nekaj časa pogrešali. Na srečo so jih pozneje našli. V času eksplozij se je v plinarni nahajalo 24 ljudi, šest oseb so prepeljali v bolnišnico, nekateri naj bi bili huje ranjeni.

Eksplozije so bile tako močne, da so tresljaje čutili tudi tisti, ki živijo 16 kilometrov stran od tovarne. "Videli smo ogenj. Eksplozija nas je vrgla na tla. Videli smo celo toploto, ki jo je oddajal ogenj. Bilo je tako svetlo, da si imel občutek, da je dan,“ je povedal domačin Jim Mamula in dodal, da je slišal dve eksploziji.

Ranjenih med prebivalci ni, se pa mnogi pritožujejo, da imajo težave z dihanjem. Bližnje območje okoli tovarne so evakuirali. Mnogi so si zatočišče poiskali v cerkvi, še poročajo mediji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.