Svet
8 ogledov

Več eksplozij v plinarni

ekplozija plinarna
1/3
EPA
Na Floridi je malo pred 23. uro po lokalnem času v neki plinarni odjeknilo več eksplozij. O smrtnih žrtvah ne poročajo.

Gasilci se v mestu Tavares borijo z ognjem, ki je po več eksplozijah izbruhnil v plinarni. Oblasti so se bale, da je v ognjenih zubljih umrlo 15 delavcev, ki so jih nekaj časa pogrešali. Na srečo so jih pozneje našli. V času eksplozij se je v plinarni nahajalo 24 ljudi, šest oseb so prepeljali v bolnišnico, nekateri naj bi bili huje ranjeni.

Eksplozije so bile tako močne, da so tresljaje čutili tudi tisti, ki živijo 16 kilometrov stran od tovarne. "Videli smo ogenj. Eksplozija nas je vrgla na tla. Videli smo celo toploto, ki jo je oddajal ogenj. Bilo je tako svetlo, da si imel občutek, da je dan,“ je povedal domačin Jim Mamula in dodal, da je slišal dve eksploziji.

Ranjenih med prebivalci ni, se pa mnogi pritožujejo, da imajo težave z dihanjem. Bližnje območje okoli tovarne so evakuirali. Mnogi so si zatočišče poiskali v cerkvi, še poročajo mediji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.