Več mrtvih v napadu na hotel, rešili 150 gostov

Foto: Profimedia Hotel v Kabulu Foto: Profimedia Hotel v Kabulu Foto: Profimedia Hotel v Kabulu
Spopad z napadalci je potekal skoraj 12 ur.
Oglej si celoten članek

V napadu skrajnežev na hotel v afganistanski prestolnici Kabul je bilo ubitih najmanj šest ljudi, med njimi tudi tuja državljanka. Še sedem ljudi je bilo ranjenih. Več kot sto gostom hotela je uspelo pobegniti iz spopada med napadalci in varnostnimi silami, ki je potekal skoraj 12 ur.

Iz Kabula prihajajo dramatični posnetki hotela, ki ga je zajel tudi ogenj. Najmanj štirje napadalci so ga napadli v soboto zvečer.

Kot je za lokalno televizijo povedal tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Nasrat Rahimi, je afganistanskim varnostnim silam uspelo ubiti vse štiri napadalce. V napadu pa je bilo ubitih pet afganistanskih državljanov in ena tujka, je povedal.

Rešili več kot 150 gostov

Iz hotela so med spopadom uspešno rešili okoli 150 gostov, med njimi več kot 40 tujcev, je še povedal Rahimi.

Zatrdil je še, da so spopadi končani in da so vsi napadalci nevtralizirani. Dopisnika AFP in nemške tiskovne agencije dpa sicer iz kraja dogodka poročata, da se iz območja še vedno slišijo eksplozije.

Posnetki iz hotela, v katerem je tedaj potekal spopad, sicer kažejo tudi ljudi, ki se rešujejo s skokom skozi okno in s plezanjem po zvezanih rjuhah iz balkonov v višjih nadstropjih. Najmanj eden je pri tem padel na tla, poroča AFP.

Zaenkrat za napad ni prevzela odgovornosti še nobena skrajna skupina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:00 22. Januar 2018.

    Popovič ne jim dati tega materiala

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.