Svet
2023 ogledov

Več mrtvih v napadu na hotel, rešili 150 gostov

Hotel v Kabulu
1/3
Spopad z napadalci je potekal skoraj 12 ur.

V napadu skrajnežev na hotel v afganistanski prestolnici Kabul je bilo ubitih najmanj šest ljudi, med njimi tudi tuja državljanka. Še sedem ljudi je bilo ranjenih. Več kot sto gostom hotela je uspelo pobegniti iz spopada med napadalci in varnostnimi silami, ki je potekal skoraj 12 ur.

Iz Kabula prihajajo dramatični posnetki hotela, ki ga je zajel tudi ogenj. Najmanj štirje napadalci so ga napadli v soboto zvečer.

Kot je za lokalno televizijo povedal tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Nasrat Rahimi, je afganistanskim varnostnim silam uspelo ubiti vse štiri napadalce. V napadu pa je bilo ubitih pet afganistanskih državljanov in ena tujka, je povedal.

Rešili več kot 150 gostov

Iz hotela so med spopadom uspešno rešili okoli 150 gostov, med njimi več kot 40 tujcev, je še povedal Rahimi.

Zatrdil je še, da so spopadi končani in da so vsi napadalci nevtralizirani. Dopisnika AFP in nemške tiskovne agencije dpa sicer iz kraja dogodka poročata, da se iz območja še vedno slišijo eksplozije.

Posnetki iz hotela, v katerem je tedaj potekal spopad, sicer kažejo tudi ljudi, ki se rešujejo s skokom skozi okno in s plezanjem po zvezanih rjuhah iz balkonov v višjih nadstropjih. Najmanj eden je pri tem padel na tla, poroča AFP.

Zaenkrat za napad ni prevzela odgovornosti še nobena skrajna skupina.

Komentarjev 1
  • stary1 07:00 22.januar 2018.

    Popovič ne jim dati tega materiala