Vedno večje povpraševanje po eksorcistih

Foto: Profimedia
Organizirali bodo poseben tečaj, saj se je potreba po izganjalcih hudiča v zadnjih nekaj letih povečala za kar trikrat.
Oglej si celoten članek

V Italiji imajo težave s pomanjkanjem eksorcistov. V zadnjih nekaj letih se je potreba po tovrstnih storitvah povečala za kar trikrat, na drugi strani pa se vedno manj mladih duhovnikov zanima za skrivnosti izganjanja hudiča. V Italiji imajo tako registriranih približno 240 eksorcistov. 

Sicilski duhovnik in šolan eksorcist Benigno Palilla je prejšnji teden za Radio Vatikan dejal, da v Italiji letno v kar 500.000 primerih zaprosijo za izganjanje hudiča. Po njegovi oceni je to tudi posledica tega, da se vedno več ljudi za pomoč zateka k prerokovalcem prihodnosti.

Takšne prakse pa "odprejo pot hudiču in obsedenosti", navaja duhovnika italijanska izdaja portala The Local. Pri tem je sicer priznal, da v veliki večini primerov oseb ni obsedel hudič, ampak gre predvsem za duhovne ali psihološke težave.

Eksorcist Izganjalec hudiča Marijan Veternik: Doslej še ni bilo človeka, ki bi napisal vse, kar sem mu povedal

Organizirali bodo tečaj

Palilla, ki bo vodil poseben tečaj, je pojasnil, da bodo duhovnike izobraževali tudi različni strokovnjaki s področja sekt in satanizma. Vatikan je leta 2014 podprl Mednarodno združenje eksorcistov, ki ima okoli 400 članov iz celega sveta, od tega jih je okoli 240 Italijanov.

Milijoni po pomoč k prerokovalcem

V oktobru lani je organizacija Codacons objavila raziskavo o navadah italijanskih potrošnikov, iz katere je razvidno, da kar 13 milijonov Italijanov redno obiskuje astrologe in različne prerokovalce. Leta 2001 jih je bilo še okoli tri milijone. V drugi raziskavi iz leta 2014 so sicer izpostavili, da je eden od glavnih razlogov, zakaj se ljudje zatečejo k tovrstni pomoči, izguba službe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:51 27. Februar 2018.

    Bolj kot je folk glup, večje je povpraševanje po kmh kmh exorcistih.

  • mph
    16:36 27. Februar 2018.

    Virus človeške neumnosti je očitno spet na pohodu.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.