Svet
1600 ogledov

Vedno večje povpraševanje po eksorcistih

izganjanje hudiča, eksorcizemizganjanje hudiča
Organizirali bodo poseben tečaj, saj se je potreba po izganjalcih hudiča v zadnjih nekaj letih povečala za kar trikrat.

V Italiji imajo težave s pomanjkanjem eksorcistov. V zadnjih nekaj letih se je potreba po tovrstnih storitvah povečala za kar trikrat, na drugi strani pa se vedno manj mladih duhovnikov zanima za skrivnosti izganjanja hudiča. V Italiji imajo tako registriranih približno 240 eksorcistov. 

Sicilski duhovnik in šolan eksorcist Benigno Palilla je prejšnji teden za Radio Vatikan dejal, da v Italiji letno v kar 500.000 primerih zaprosijo za izganjanje hudiča. Po njegovi oceni je to tudi posledica tega, da se vedno več ljudi za pomoč zateka k prerokovalcem prihodnosti.

Takšne prakse pa "odprejo pot hudiču in obsedenosti", navaja duhovnika italijanska izdaja portala The Local. Pri tem je sicer priznal, da v veliki večini primerov oseb ni obsedel hudič, ampak gre predvsem za duhovne ali psihološke težave.

Marijan Veternik Slovenski eksorcist Slovenija Eksorcist Marijan Veternik: Doslej še ni bilo človeka, ki bi napisal vse, kar sem mu povedal

Organizirali bodo tečaj

Palilla, ki bo vodil poseben tečaj, je pojasnil, da bodo duhovnike izobraževali tudi različni strokovnjaki s področja sekt in satanizma. Vatikan je leta 2014 podprl Mednarodno združenje eksorcistov, ki ima okoli 400 članov iz celega sveta, od tega jih je okoli 240 Italijanov.

Milijoni po pomoč k prerokovalcem

V oktobru lani je organizacija Codacons objavila raziskavo o navadah italijanskih potrošnikov, iz katere je razvidno, da kar 13 milijonov Italijanov redno obiskuje astrologe in različne prerokovalce. Leta 2001 jih je bilo še okoli tri milijone. V drugi raziskavi iz leta 2014 so sicer izpostavili, da je eden od glavnih razlogov, zakaj se ljudje zatečejo k tovrstni pomoči, izguba službe.

Komentarjev 2
  • k0libri 16:51 27.februar 2018.

    Bolj kot je folk glup, večje je povpraševanje po kmh kmh exorcistih.

  • mph 16:36 27.februar 2018.

    Virus človeške neumnosti je očitno spet na pohodu.

Sorodne novice