Velike spremembe na področju opravljanja vozniškega izpita

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na Hrvaškem se obetajo spremembe v načinu opravljanja vozniškega izpita.
Oglej si celoten članek

Hrvati naj bi sprejeli nov pravilnik, ki bi urejal način opravljanja in organiziranja vozniških izpitov, s katerim bi med drugim vsaka avtošola morala glavno vožnjo snemati. Obveznost evidentiranja pojasnjujejo z možnostjo boljšega spremljanja izpitov, nadzora nad delom pooblaščenega člana izpitne komisije, analize in ocenjevanja, ...

Zakon predlaga, da član izpitne komisije uporablja avdio-video posnetek poteka izpita, ki je povezan z ustrezno tehnično in tehnološko rešitvijo satelitskega sledenja vozil (GPS) in shranjuje vse podatke na strežnik. 

Zakon predlaga tudi, da je med izpitom v vozilu poleg člana izpitne komisije lahko (a ne nujno) prisoten inštruktor vožnje. Namesto na zadnjem bo član izpitne komisije sedel na sprednjem sedežu in prevzel nadzor nad vozilom. A hrvaška Zveza avtošol opozarja, da s tem ukrepom ne upoštevajo dejstva, da ima član izpitne komisije med izpitom številne naloge, prav zato menijo, da bo težko ostal povsem zbran in primerno ukrepal ob morebitnih nevarnih prometnih situacijah. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:25 10. Januar 2020.

    A vi iz žurnala morate res te pozive za kurbarijo dovolit.

  • Ivo
    15:33 10. Januar 2020.

    Pozabili ste prepisati, da izpitni ocenjevalci stojijo v vrsti za novo "sanjsko službo"! No, pri nas pa tako ali tako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.