Svet
4186 ogledov

Velike spremembe na področju opravljanja vozniškega izpita

Avtošola Profimedias
Na Hrvaškem se obetajo spremembe v načinu opravljanja vozniškega izpita.

Hrvati naj bi sprejeli nov pravilnik, ki bi urejal način opravljanja in organiziranja vozniških izpitov, s katerim bi med drugim vsaka avtošola morala glavno vožnjo snemati. Obveznost evidentiranja pojasnjujejo z možnostjo boljšega spremljanja izpitov, nadzora nad delom pooblaščenega člana izpitne komisije, analize in ocenjevanja, ...

Zakon predlaga, da član izpitne komisije uporablja avdio-video posnetek poteka izpita, ki je povezan z ustrezno tehnično in tehnološko rešitvijo satelitskega sledenja vozil (GPS) in shranjuje vse podatke na strežnik. 

Zakon predlaga tudi, da je med izpitom v vozilu poleg člana izpitne komisije lahko (a ne nujno) prisoten inštruktor vožnje. Namesto na zadnjem bo član izpitne komisije sedel na sprednjem sedežu in prevzel nadzor nad vozilom. A hrvaška Zveza avtošol opozarja, da s tem ukrepom ne upoštevajo dejstva, da ima član izpitne komisije med izpitom številne naloge, prav zato menijo, da bo težko ostal povsem zbran in primerno ukrepal ob morebitnih nevarnih prometnih situacijah. 

Komentarjev 2
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 19:25 10.januar 2020.

    A vi iz žurnala morate res te pozive za kurbarijo dovolit.

  • Ivo 15:33 10.januar 2020.

    Pozabili ste prepisati, da izpitni ocenjevalci stojijo v vrsti za novo "sanjsko službo"! No, pri nas pa tako ali tako očitno izpitni ocenjevalci že prodajajo izpite, ocenjujejo honorarci (malo tu, malo tam), hkrati pa inštruktorji ne smejo biti honorarno zaposleni.

Sorodne novice