Svet
27823 ogledov

Oče mu je kupil BMW, s katerim je tri mlade popeljal v smrt

Nesreča v Osijeku Dubravka Petric/PIXSELL
Trojica mladih je naročila taksi, a se je nato usedla v avto vinjenega 20-letnika.

V Osjeku na Hrvaškem so danes razglasili dan žalovanja, potem ko so za vikend v nesreči tragično umrli Ena Svalina (25), Mihael Horvat (24) in Bruno Barišić, Doris Cukrov (21) pa leži težko poškodovana v bolnišnici. 

Nesreča, o kateri smo že poročali v prispevku BMW razpolovilo na pol, se je zgodila v soboto zgodaj zjutraj, ko se je četverica mladih z BMW-jem, ki ga je vozil Barišić, odpeljala domov. 

Vinjen in brez vozniške

BMW nesreča Hr Tragično Svet BMW dobesedno razpolovilo

Četudi je vedel, da nima vozniškega dovoljenja in je imel prepoved upravljanja z vozilom zaradi preteklih prometnih nesreč, se je Barišić po poročanju hrvaškega 24sata zutraj odločil, da bo peljal štiri prijatelje.

Le 500 metrov stran od lokala, kjer so preživeli večer, je z veliko hitrostjo pripeljal po zaledeneli cesti in v ovinku izgubil nadzor nad vozilom ter treščil v drevo. 

"Šele pozneje sem izvedel, kaj se je zgodilo"

Mlada druščina se je dobila zvečer v stanovanju enega od njih, kjer so popili nekaj pijač in noč nadaljevali v nočnem klubu. Čeprav sta tako Doris kot Mihael voznika in imata svoje avtomobile, sta se odločila za prevoz s taksijem. 

Bruno Barišić je noč preživel v istem nočnem klubu. "Poznali smo ga iz kluba, a se nismo z njim družili," je za 24 sata povedal Antonio Cerovac (22), ki je domov odšel pred svojimi prijatelji. "Dobili smo se z Eno, ki je za praznike prišla v Osjek, saj sicer živi in dela v tujini. Pili smo, kar se vidi iz naših fotografij na Instagramu. Ko sem odšel domov, sem videl, da je bil Bruno pijan. Šele pozneje sem izvedel, kaj se je zgodilo mojim prijateljem in še vedno ne morem verjeti."

Najprej naročili taksi, nato odšli z Brunom

Okoli petih zjutraj so se Ena, Mihael in Doris odločili, da bodo odšli domov. Ena je po pisanju 24sata poklicala taksi, a ko so čakali nanj, jih je Bruno povabil, da jih on odpelje domov. Doris in Mihael sta se odločila, da bosta odšla z njim, in ko je Ena to videla, je odšla še ona. Odpovedala je taksi in nič hudega sluteč odšla v nesrečno vozilo. 

Cerovac je za 24 sata povedal še, da je izpit opravil pred letom dni, a sam ni hotel voziti BMW-ja, ker se ga je bal. Dejal je, da je Barišiću avtomobil kupil njegov oče, čeprav še nima opravljenega vozniškega izpita. "Poskušal ga je narediti, a je padel," je povedal Cerovac. 

BMW nesreča Hr | Avtor:

Njegova družina je vedela, da je bil zaradi predhodnih prekrškov že kaznovan, Antonio pa ne more razumeti, zakaj so njegovi prijatelji vstopili v njegov avtomobil, saj so se vedno, ko so kaj popili, odpeljali s taksijem. Meni, da se je Bruno hotel postaviti pred dekleti in je zato močneje pritisnil na plin. Za nesrečo je izvedel od prijatelja, ki je vse skupaj videl.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 18:51 09.januar 2020.

    tega oceta bi jaz poslala v zapor, ker je kreten na3.

  • tone51 18:50 07.januar 2020.

    boli me kurac za osjek