Velike težave zaradi snega in vetra. Ta potopil ladjo.

Foto: Epa
Foto: Epa
Zimske razmere povzročajo številne preglavice v Srbiji, Črni gori, Bosni in Hercegovini ter tudi Grčiji.
Oglej si celoten članek

Zaradi orkanskega vetra in snežnih neviht so danes v Srbiji zaprte številne ceste, več kot 25.000 ljudi je ostalo brez elektrike. V Črni gori je promet oviran zaradi podrtih dreves, vreme pa botruje številnim težavam tudi v Bosni in Hercegovini, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Hladna vremenska fronta s sneženjem je zajela tudi Grčijo.

Oblasti v črnogorskem obalnem mestu Budva so prebivalce opozorile, naj ostanejo doma, potem ko je močan veter v soboto uničil streho šole, podiral drevesa in ulično razsvetljavo, potopil turistično ladjo in oviral promet ob obali.

Zaradi obilnih snežnih padavin - ponekod je snežna odeja visoka dva metra - je zaprtih več kot 250 kilometrov lokalnih cest na hribovitem jugovzhodu Srbije, poročajo lokalni mediji.

Bosanske oblasti so zaradi snežnih zametov in poledenelih cest prepovedale vožnjo težkih tovornjakov v višje ležečih predelih. Hladna vremenska fronta s sneženjem je zajela tudi Grčijo, kar botruje težavam predvsem v cestnem in pomorskem prometu.

Meteorologi napovedujejo, da se bodo temperature pod lediščem in snežne nevihte na Balkanu nadaljevale tudi v prihodnjih dneh.

Vreme Hude težave tudi v Avstriji, na Hrvaškem ter v BiH

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:01 5. Februar 2023.

    Premalo Globalnega Ogrevanja povzroči takšen mraz, dasiravno tudi Saturnov mraz lahko občasno seže do nas. Mzv.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.