Svet
9224 ogledov

Velike težave zaradi snega in vetra. Ta potopil ladjo.

Atene sneg snežni metež Epa
Zimske razmere povzročajo številne preglavice v Srbiji, Črni gori, Bosni in Hercegovini ter tudi Grčiji.

Zaradi orkanskega vetra in snežnih neviht so danes v Srbiji zaprte številne ceste, več kot 25.000 ljudi je ostalo brez elektrike. V Črni gori je promet oviran zaradi podrtih dreves, vreme pa botruje številnim težavam tudi v Bosni in Hercegovini, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Hladna vremenska fronta s sneženjem je zajela tudi Grčijo.

Oblasti v črnogorskem obalnem mestu Budva so prebivalce opozorile, naj ostanejo doma, potem ko je močan veter v soboto uničil streho šole, podiral drevesa in ulično razsvetljavo, potopil turistično ladjo in oviral promet ob obali.

Zaradi obilnih snežnih padavin - ponekod je snežna odeja visoka dva metra - je zaprtih več kot 250 kilometrov lokalnih cest na hribovitem jugovzhodu Srbije, poročajo lokalni mediji.

Bosanske oblasti so zaradi snežnih zametov in poledenelih cest prepovedale vožnjo težkih tovornjakov v višje ležečih predelih. Hladna vremenska fronta s sneženjem je zajela tudi Grčijo, kar botruje težavam predvsem v cestnem in pomorskem prometu.

Meteorologi napovedujejo, da se bodo temperature pod lediščem in snežne nevihte na Balkanu nadaljevale tudi v prihodnjih dneh.

Zima Vreme Svet Hude težave tudi v Avstriji, na Hrvaškem ter v BiH

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 17:01 05.februar 2023.

    Premalo Globalnega Ogrevanja povzroči takšen mraz, dasiravno tudi Saturnov mraz lahko občasno seže do nas. Mzv.