Venezuela odgovarja s tanki

Foto: Žurnal24 Premestitev tankov na mejo s Kolumbijo je le začetek zaostrovanja odnosov med Ve
Venezuelski obrambni minister navaja, da je Venezuela začela premik desetih tankovskih bataljonov na kolumbijsko mejo. Povod za krizo v andski regiji je bil kolumbijski napad na upornike v Ekvadorju.
Oglej si celoten članek

Poleg tega je Venezuela začela tudi mobilizirati zračne, kopenske in morske sile, vse kot odgovor na omenjeni spor. General Jesus Gonzalez je dejal, da je skoraj 90 odstotkov vojaških čet že nameščenih na mestih ob meji z Kolumbijo. Tudi Ekvador že mobilizira svoje čete.

Venezuelski obrambni minister Gustavo Rangel je dejal, da so oborožene sile pripravljene varovati in braniti sveto suverenost svoje domovine.

Omenjeni spor se je začel, ko je kolumbijska vojska v soboto s pehoto in zračnimi silami napadla levičarske gverilce Revolucionarnih oboroženih sil Kolumbije (Farc) na ozemlju Ekvadorja. Pri tem je bilo ubitih 16 upornikov  z njihovim voditeljem Raulom Reyesom na čelu. Kolumbijski predsednik Alvaro Uribe je takoj po tem zatrdil, da je bila vojaška akcija le odgovor na napad upornikov z ozemlja Ekvadorja in zato legitimna. Kolumbijska vojska se je po akciji umaknila, Ekvador pa je proti meji poslal svojo vojsko in umaknil veleposlanika iz Bogote, nato pa odredil še takojšen izgon kolumbijskega veleposlanika iz Quita.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.