Veter ruval drevesa in jih metal na hiše

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Snežna neurja, toča, tornadi in močni nalivi so v torek prizadeli osrednji del ZDA, slabo vreme pa se pomika naprej proti vzhodni obali.
Oglej si celoten članek

Do srede zvečer so poročali o dveh smrtnih žrtvah in več ranjenih ter o izpadih elektrike. Odpovedanih je bilo tudi 400 poletov, večinoma z zasneženega letališča Dallas Fort Worth v Teksasu.

Težave na cestah

V Teksasu nedaleč od Houstona je v svojem avtomobilu umrl moški, na katerega je padlo drevo, na zasneženi cesti v Oklahomi pa je v prometni nesreči umrla 28-letna ženska. Ameriška tiskovna agencija AP poroča tudi, da je prišlo v Oklahomi do verižnega trčenja 21 vozil.

Tornado ruval drevesa in jih metal na hiše

V Teksasu so v sredo našteli tri tornade, vendar pa jim je uspelo poškodovati le eno zgradbo. Zvečer je tornado prizadel tudi mesto Mobile v Alabami. O žrtvah za zdaj niso poročali.

Brez elektrike je v sredo ostalo okoli 100.000 odjemalcev v Teksasu, Arkansasu, Missippiju in Louisiani, kjer je veter ruval drevesa in jih metal na hiše, poleg dežja pa je z neba padala tudi toča.

 

Dele Nove Mehike je zajel sneg, v Atlanti pa je promet ovirala huda megla. Zaradi tornadov so bila izdana svarila tudi v Alabami in Floridi. Neurja se bodo danes preselila na vzhodno obalo ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.