Svet
13 ogledov

Veter ruval drevesa in jih metal na hiše

tornado Reuters
Snežna neurja, toča, tornadi in močni nalivi so v torek prizadeli osrednji del ZDA, slabo vreme pa se pomika naprej proti vzhodni obali.

Do srede zvečer so poročali o dveh smrtnih žrtvah in več ranjenih ter o izpadih elektrike. Odpovedanih je bilo tudi 400 poletov, večinoma z zasneženega letališča Dallas Fort Worth v Teksasu.

Težave na cestah

V Teksasu nedaleč od Houstona je v svojem avtomobilu umrl moški, na katerega je padlo drevo, na zasneženi cesti v Oklahomi pa je v prometni nesreči umrla 28-letna ženska. Ameriška tiskovna agencija AP poroča tudi, da je prišlo v Oklahomi do verižnega trčenja 21 vozil.

Tornado ruval drevesa in jih metal na hiše

V Teksasu so v sredo našteli tri tornade, vendar pa jim je uspelo poškodovati le eno zgradbo. Zvečer je tornado prizadel tudi mesto Mobile v Alabami. O žrtvah za zdaj niso poročali.

Brez elektrike je v sredo ostalo okoli 100.000 odjemalcev v Teksasu, Arkansasu, Missippiju in Louisiani, kjer je veter ruval drevesa in jih metal na hiše, poleg dežja pa je z neba padala tudi toča.

 

Dele Nove Mehike je zajel sneg, v Atlanti pa je promet ovirala huda megla. Zaradi tornadov so bila izdana svarila tudi v Alabami in Floridi. Neurja se bodo danes preselila na vzhodno obalo ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.