Vezave za več kot dve leti prepovedane

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Za ponudnike telekomunikacijskih storitev so v evropskem prostoru pričela veljati strožja pravila, ki jih je pred dvema letoma postavila Evropska komisija.
Oglej si celoten članek

Gre za pravice povezane z dolžino trajanja pogodb, upravljanja z osebnimi podatki in možnostjo izbire drugega ponudnika storitev. Odslej imajo vsi državljani Evropske unije pravico do spremembe ponudnika telekomunikacijskih storitev v samo enem dnevu, tako za fiksno kot mobilno telefonijo.

Pri prehodu na novega operaterja imamo pravico, da ohranimo obstoječo telefonsko številko. Vse pogodbe, ki uporabnike vežejo k ponudnikom telekomunikacijskih storitev za več kot dve leti, so odslej prepovedane.

Uporabniki so pridobili tudi mnoge pravice na področju upravljanja z njihovimi osebnimi podatki. Podariti je treba predvsem dolžnost operaterjev, da morajo v primeru kršitev določil varstva osebnih podatkov o tem nemudoma obvestiti vse uporabnike njihovih storitev. Mogi ponudniki telekomunikacijskih storitev sicer ta določila že upoštevajo, odslej pa jih bodo morali upoštevati vsi, ki storitve ponujajo znotraj meja Evropske unije in to brez izjeme, piše Safe.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:10 2. Marec 2013.

    Podariti je treba predvsem...<br /><br />prosim bodite vsaj malo bolj pismeni kot so na 24ur!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.