Svet
15 ogledov

Vezave za več kot dve leti prepovedane

Mobilni telefon Shutterstock
Za ponudnike telekomunikacijskih storitev so v evropskem prostoru pričela veljati strožja pravila, ki jih je pred dvema letoma postavila Evropska komisija.

Gre za pravice povezane z dolžino trajanja pogodb, upravljanja z osebnimi podatki in možnostjo izbire drugega ponudnika storitev. Odslej imajo vsi državljani Evropske unije pravico do spremembe ponudnika telekomunikacijskih storitev v samo enem dnevu, tako za fiksno kot mobilno telefonijo.

Pri prehodu na novega operaterja imamo pravico, da ohranimo obstoječo telefonsko številko. Vse pogodbe, ki uporabnike vežejo k ponudnikom telekomunikacijskih storitev za več kot dve leti, so odslej prepovedane.

Uporabniki so pridobili tudi mnoge pravice na področju upravljanja z njihovimi osebnimi podatki. Podariti je treba predvsem dolžnost operaterjev, da morajo v primeru kršitev določil varstva osebnih podatkov o tem nemudoma obvestiti vse uporabnike njihovih storitev. Mogi ponudniki telekomunikacijskih storitev sicer ta določila že upoštevajo, odslej pa jih bodo morali upoštevati vsi, ki storitve ponujajo znotraj meja Evropske unije in to brez izjeme, piše Safe.si.

Komentarjev 1
  • pikijakob 12:10 02.marec 2013.

    Podariti je treba predvsem...prosim bodite vsaj malo bolj pismeni kot so na 24ur!