Video: Posnetki Ruse postavljajo na laž

Foto: Profimedia Černigiv Ukrajina napad Foto: Profimedia Černigiv Ukrajina napad Foto: Profimedia Černigiv Ukrajina napad Foto: Profimedia Černigiv Ukrajina napad
Rusija vse od začetka vojne v Ukrajini trdi, da ne napadajo civilnih tarč. Posnetek jih postavlja na laž.
Oglej si celoten članek

V napadu na ukrajinsko mesto Černigiv je umrlo več deset civilistov, več deset je ranjenih. Ruski izstrelki so padli na rezidenčna območja, v bližino lekarn in bolnišnice. Ruska stran od začetka vojne zatrjuje, da njihove tarče niso civilisti, a jih posnetki s terena postavljajo na laž.

Na videoposnetku z ulic omenjenega mesta lahko vidimo, trenutek, ko je več izstrelkov zadelo območje, kjer se nahaj več stanovanjskih blokov, hiš, pa tudi bolnišnica. Videti je več ljudi, ki so bili v času napada na prostem. Kot navaja The New York Times, so v času napada ljudje stali v vrsti pred bližnjo lekarno. 

Ruske sile nadaljuje z napadom na ukrajinska mesta. Po zadnjih informacijah naj bi ruske sile zavzele jedrsko elektrarno v Zaporožju, kjer je ponoči izbruhnil požar. 

Foto: Profimedia Černigiv Ukrajina napad

Nadaljuje se stalno obstreljevanje mesta Mariupol. Tamkajšnje oblasti sporočajo, da nimajo ne elektrike ne vode ne ogrevanja, čedalje manj je hrane. 

Ukrajino je zapustilo že več kot milijon beguncev. Ruska in ukrajinska stran sta se včeraj sicer dogovorili, da bosta vzpostavili humanitarne koridorje za evakuacijo civilistov. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 11:31 4. Marec 2022.

    Naj rajši ona Končita Vuršt al kaj je že von der Leyen pokaže kaj si je dopisovala z Pfizerjem, to …

  • Ivo
    11:17 4. Marec 2022.

    Kolikokrat so nas med jugoslovanskimi vojnami takole peljali na led in sami obstreljevali svoje civiliste, da bi očrnili nasprotnike na …

  • 10:47 4. Marec 2022.

    New York Times je pa res kredibilne medij? Usrano ameriško režimsko trobilo, ki piše, kar narekuje CIA!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.